Jídelní a italské

Itálie je silná země nejen ve fotbale nebo těstovinách, ale proslavilo se také výrobou elegantního nábytku. Abychom vám to dokázali na konkrétních příkladech, zveme vás na prohlídku ukázek krásných jídelních stolů italského původu.
Už nejen jemné
Italské jídelní stoly se ještě přednedávnem vyznačovaly velkou elegancí, jemností a krásou. Krása a elegance zůstala, ale zmiňovaná jemnost se mírně vytratila. Tak už není žádnou výjimkou, že namísto subtilní dřevěné desky je na čtyřech nohách posazena kamenná tabule.
Přechod k jakési větší pevnosti však naštěstí neznamená, že by italský jídelní nábytek přišel o dětská matrace svou krásu. Ba právě naopak – nový standard mu docela dobře sedí. Při sezení za takovým stolem se v každém případě musíte cítit, jako příslušník slavné rodiny Medici z Florencie.
La dolce vita
Itálie má svůj obrovský půvab. Je to prostě krajina, v níž se dá žít pravý „sladký život“ jako z Felliniho filmu. Romantická krása je ukryta iv nábytkářských výrobcích této země. A jídelní stoly samozřejmě nejsou žádnou výjimkou.
Dokázat vám to může i stůl „Milano Dining Table“ z dílny společnosti Exelsior Design. Dokonalé tvary stolu ještě více zvýrazňuje použití tmavého dřeva, ze kterého jsou vyrobeny i židle. Tento kousek je skutečným ztělesněním elegance.
O něco jednodušší, ale o to více efektnější působí jídelní stůl od společnosti Zanotta. Tato jednoduchost má však svoji výhodu, protože ani postele pro děti vaše kuchyň či jídelnu nemusí být příliš komfortní.
Zcela jiný charakter má stůl firmy Rossetto. Vypadá tak trochu pokud přerostlá kávový stolek hodící se do obýváku, což způsobuje zejména absence klasických čtyř noh, na jaké jsme zvyklí. O to více spolu se svou skleněnou deskou připomíná umělecký kousek.
Pokud máte rádi mohutný nábytek, který je problém kvůli jeho hmotnosti vůbec přestěhovat, pro vás společnost 1 Contemporary Furniture vyrobila stůl s kamennou deskou. Je to nadmíru krásný kus hodící se však do honosné jídelny jako běžné kuchyně. Podobně je na tom i stůl od firmy Bastex. Má mnoho znaků klasického italského jídelního stolu, mezi nimiž je na prvním místě charakteristický luxus.

Napsat komentář